vineri, 11 decembrie 2020

Trei uleiuri esenţiale benefice in controlul greutăţii

 

Trei uleiuri esenţiale care ajută la controlul greutăţii


Grapefruit-ul

Totul despre Uleiul Esenţial de Grapefruit

Uleiul esenţial de Grapefruit, a fost folosit de sute de ani pentru multele sale beneficii de vindecare. Strămoșii noștri l-au folosit pentru spălături antiseptice în cazul durerilor în gât și pentru pete pe piele. Este bine cunoscut ca fiind asociat cu dietele şi pierderea în greutate, pentru capacitatea sa de a dizolva grăsimea și celulita. Grapefruitul este renumit şi pentru că stopează pofta de dulciuri, fiind recomandat pentru tratarea tulburărilor de alimentaţie şi problemele de obezitate.

Fiind un diuretic natural, ajută organismul să elimine apa în exces. În medicina ayurvedică, uleiul esenţial de grapefruitul este un remediu pentru problemele digestive, deoarece stimulează vezica biliară și ajută la secreția de bilă. Grapefruitul ajută chiar la reducerea depresiei, cu aroma sa ușoară de citrice. Stimulează imunitatea, este un antioxidant puternic, calmează inflamația, crește metabolismul, este detoxifiant natural pentru rinichi, ficat și limfă, ajută la vindecarea infecțiilor tractului urinar și inhiba dezvoltarea candidei.

Cea mai abundentă substanţă fitochimică (substanță chimică naturală, pe bază de plante) din uleiul esențial de grapefruit este limonenul, cu o concentratie de aproximativ 88% până la 95%. Limonenul a fost subiectul numeroaselor cercetari încă din anii 1970, fiind demonstrată utilitatea sa în lupta împotriva cancerului și a altor boli. Profilul fitochimic al uleiului esențial de grapefruit este destul de impresionant. Pe lângă limonen, uleiul de grapefruit conține, de asemenea, beta-myrcene, linalool, alfa-pinen, beta-cariofilină, citronelol, farnesol și alte câteva substanțe fitochimice. Toate acestea lucreaza în perfectă sinergie cu limonene pentru a oferi uleiului proprietăţi astringente, detoxifiante, lipolitice, limfatice şi tonice. Toate aceste substanțe fitochimice sunt subiectele cercetărilor care indică utilitatea acestora pentru diferite probleme de sănătate.

Uleiul esenţial de grapefruit este un excelent adjuvant în digestie şi în dietele de detoxifiere, este foarte util pentru reducerea greutăţii corporale şi, de asemenea, foarte eficient atunci când vorbim de probleme ale ficatului sau ale vezicii biliare. Este recomandat persoanelor care suferă de bulimie.

Acest tip de ulei esenţial (prin presare la rece) este fototoxic, şi deci nu se recomandă folosirea lui înainte de expunerea la soare. Poate cauza reacţii severe de înroşire şi ardere a pielii!

Cele mai importante calităţi ale uleiului esenţial de grapefruit sunt:

Efectul tonic– Cu masaje regulate, pielea va arăta din nou fermă şi cu un aspect mai regulat. Uleiul va stimula funcţiile epidermei şi o va proteja de radicalii liberi.

Efectul limfatic– Uleiul poate stimula şi activa funcţionarea sistemului limfatic şi a circulaţiei sanguine. O circulaţie bună poate furniza pielii mai mult oxigen şi nutrienţi ce o vor ajuta să se regenereze.

Efectul detoxifiant– Substanţele ce compun uleiul de grapefruit pot detoxifia epiderma şi înlătură acizii, toxinele, unii hormoni, sarea şi chiar excesul de apă. 

Efectul lipolitic– Această calitate permite uleiului să descompună lipidele (grăsimile), iar mirosul însăşi poate să stimuleze arderea grasimilor şi suprimarea poftei de mâncare.

Efectul astringent– Fiind ulei citric, acesta contine citral şi citronelal care îi dau proprietăţi astringente. 

Cercetătorii americani au scris despre efectul acestui ulei în prevenirea cancerului. Ei au afirmat că limonenul din fruct, din coaja acestuia, are rol benefic asupra organismului, protejează împotriva cancerului de ficat, a bolilor de stomac, pancreas, piele şi colon. Conform studiilor făcute, uleiul esenţial de grapefruit inhibă celulele anormale care se dezvoltă în cancerul de piele. Prin tratamentul cu acest ulei, s-a obţinut o regresie a bolii la pacienţii care sufereau de cancer de sân. Grapefruit-ul promovează un nivel optim de progesteron în corp și contribuie la menținerea sănătății sânilor. Un alt studiu din 2014, condus de cercetătorii americani și englezi  si prezentat în Cancer Prevention Research, a constatat că limonenul a avut un efect pozitiv asupra tumorilor mamare ale pacientelor cu cancer de sân în stadiu precoce. Limonenul a determinat o scădere semnificativă a hormonilor steroizi suprarenali, importanţi pentru cei ale căror tumori sunt influenţate de estrogen, un hormon care este creat, în parte, în glandele suprarenale. Limonenul a scăzut, de asemenea, nivelul proteinei cunoscută sub numele de ciclin D1, implicată în divizarea celuleloară. Ciclin D1 este supraexprimată în mai mult de 50% din cazurile cu tumori mamare.

Uleiul esenţial de grapefruit poate fi folosit:

💧 în scop aromatic: prin difuzare la rece sau prin inhalare direct din sticluţă sau din palmă

💧 topic sau local, diluat cu un ulei vegetal de diluţie, precum uleiul de cocos fracţionat, de jojoba, cu o diluţie de 1:1 (o picătură de ulei esenţial la o picatură de ulei vegetal de diluţie), în scop cosmetic sau pe punctele reflexogene din talpă.

💧 intern, poţi adăuga o picătură în apa pe care o bei sau ca supliment alimentar în suc, smoothie sau cu miere de albine. Fii atentă să fie un ulei esenţial 100% pur şi de foarte mare calitate. Uleiul esenţial de la DoTerra poate fi consumat intern.

În aromaterapie poate fi utilizat ca ulei pentru masaj, dar şi în difuzoarele de arome pentru îndepărtarea stresului, a stărilor de oboseală, anxietate, nervi şi depresie. Poate fi pulverizat în aer sau pe aşternuturi şi lenjerie, astfel va crea un mediu plăcut, pozitiv, relaxant datorită aromei deosebite pe care o are.

Proprietățile uleiului esenţial de grapefruit:

👉 Lipolitic, ajută la scăderea grăsimii din celulele adipoase;

👉 Drenant, stimulează circulația limfatică și reducerea retențiilor de apă

astringent pentru piele;

👉 Îmbunătățește condiția tenului mixt, gras, acneic;

👉 Fortifiant capilar, ajută la însănătoșirea scalpului și combaterea căderii părului

împropsătează aerul, antiseptic;

👉 Creează o stare pozitivă, relaxant;

👉 Echilibrează sistemul nervos.



Ghimbir-ul

Totul despre Uleiul Esenţial de Ghimbir: BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

În ghimbir există o mulțime de nutrienți și componente bioactive care au beneficii puternice asupra organismului, fiind unul dintre cele mai sănătoase și gustoase condimente din lume. Este un condiment versatil, ușor de introdus în multe rețete și este asociat cu înfrângerea răului de mișcare, cu o mai bună funcționare a creierului și multe altele.

Beneficiile uleiului esenţial de ghimbir asupra sănătății, rezultă într-o mare măsură din conținutul de antioxidanți, dar și al altor componente terapeutice, precum gingerolul. Așadar, pentru ce este bun uleiul esenţial de ghimbir și cum îl poți incorpora în dieta ta? 

Iată ce trebuie să știi despre ghimbir și cum te poți bucura de efectele sale.

Tratează greața. De-a lungul timpului, oamenii au folosit ghimbir pentru a trata răul de mare și senzația de greață de dimineață.

Luptă împotriva infecțiilor fungice. Infecțiile fungice pot cauza o varietate de afecțiuni, precum candidoza sau ciuperca piciorului. Din fericire, utilizând uleiul esenţial de ghimbir, putem distruge ciupercile care provoacă afecțiuni datorită proprietăților sale anti-fungice.

Oferă protecție împotriva ulcerului stomacal. Mai multe studii au demonstrat că utilizarea uleiului esenţial de ghimbir, ar putea preveni formarea ulcerului stomacal. Un studiu din 2011 în care au fost folosite animale a arătat că pudra de ghimbir a oferit protecție împotriva ulcerului indus prin aspirină prin blocarea activității enzimelor asociate cu formarea ulcerului.

Ameliorează durerile menstruale. Simptome precum durerea, dismenoreea (crampele menstruale) și durerile de cap sunt asociate cu menstruația în cazul multor femei. 

Ar putea inhiba dezvoltarea cancerului. Din lista de beneficii ale ghimbirului, probabil cele mai impresionante sunt proprietățile sale anti-cancer, datorate componentei 6-gingerol. Unele studii de laborator arată că miraculosul condiment numit „ghimbir”, alături de componentele sale, poate fi eficient în blocarea dezvoltării celulelor canceroase în cazul cancerului ovarian, pancreatic și de prostată. Cu toate acestea, este necesară continuarea procesului de cercetare pentru a determina modul în care ghimbirul inhibă dezvoltarea cancerului și cum poate fi folosit în ajutorul pacienților.

Reglează nivelul glicemiei. Un nivel mare al glicemiei poate cauza o mulțime de simptome negative, de la urinarea frecventă și setea excesivă, pâna la dureri de cap și migrene. Dacă nu este tratată, poate duce la probleme mult mai serioase. Putem evita aceste efecte utilizând uleiul esenţial de ghimbir, acesta contribuind la menținerea unui nivel normal al glicemiei.

Ameliorează durerile articulare și musculare. Datorită abilității sale de a reduce inflamația, adăugând ulei esenţial de ghimbir în dietă contribui la tratarea durerilor musculare și a durerilor articulare cauzate de artrită.

Scade nivelul colesterolului. De la producerea bilei până la fabricarea hormonilor, colesterolul este esențial pentru sănătate. Totuși, nivelul mare de colesterol poate crește riscul apariției unor boli ale inimii. Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de ghimbir este abilitatea sa de a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor într-un mod natural.

Îmbunătățește funcționarea creierului. Bolile neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson au fost asociate cu stresul oxidativ și inflamația cronică în creier. Cu proprietățile sale antiinflamatoare, ghimbirul poate juca un rol important în sănătatea creierului.

Blochează infecțiile bacteriene. Alături de proprietățile anti-fungice, ghimbirul luptă și împotriva infecțiilor bacteriene. Bacteriile patogene cauzează, adesea, afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, pneumonia și bronșita.

Ameliorează inflamațiile. Deși inflamația poate fi o reacție normală și sănătoasă a sistemului imunitar ca răspuns la răni și infecții, inflamația cronică poate contribui la apariția bolilor de inimă, a obezității, diabetului și cancerului. Uleiul esenţial de ghimbir ar putea inhiba anumiți markeri inflamatori și poate preveni apariția cheagurilor de sânge, reducând riscul unui atac de cord.

Contribuie la o bună digestie. Un alt beneficiu puternic al ghimbirului este abilitatea sa de a susține digestia sănătoasă, prevenind problemele precum dispepsia.

Contraindicații – ce efecte adverse are ghimbirul?

În cantități moderate, uleiul esenţial de ghimbir este sigur și nu cauzează efecte adverse celor mai multe persoane. Totuși, există cazuri în care ghimbirul cauzează disconfort stomacal, arsuri stomacale și diaree. În plus, deși cazurile sunt rare, există anumite persoane care au alergie la ghimbir. Dacă experimentezi simptome specifice alergiilor, vorbește imediat cu un medic.

Când este aplicat pe piele, uleiul de ghimbir ar putea cauza iritații ale pielii în cazul anumitor persoane. Este indicat să faci un test pe o porțiune mică de piele înainte pentru a fi sigur că pielea ta nu este sensibilă la ghimbir. Se poate aplica diluat cu ulei de cocos fracţionat pentru a reduce orice disconfort.

În plus, dacă iei capsule cu ulei esenţial de 
ghimbir, începe întotdeauna cu o doză mică și crește-o pe parcurs. Rămâi întotdeauna la doza recomandată și limitează consumul dacă ai orice simptom negativ.

Proprietăți terapeutice

👉 antiinflamator eficient, tonic, stimulant, afrodisiac, expectorant, febrifug, fortifiant, termogenic.




Scorţişoara

Beneficii necunoscute ale Uleiului Esenţial de Scorţişoară

Uleiul esenţial de scorțișoară provine din specia Laurus cinnamomum și aparține familiei botanice Lauraceae. Originară din unele părți din Asia de Sud, astăzi plantele de scorțișoară sunt cultivate în diferite țări din Asia și sunt livrate în întreaga lume sub formă de ulei esențial de scorțișoară sau condimente de scorțișoară. În momentul actual, se crede că peste 100 de soiuri de scorțișoară sunt cultivate la nivel mondial.

Marea majoritate dintre noi, atunci când se gândesc la scorţişoară, se gândesc fie la pulbere, fie la băţ. Însă ce ştim despre uleiul esenţial? În antichitate, era folosit ca şi tonic, ajutor digestiv și multe altele.

Este cel mai des utilizat în problemele sistemului imunitar și pentru a ajuta organismul să combată virusurile. Poate fi util și pentru curățare, calitate a aerului și suport pentru starea de spirit.

Beneficii emoționale

Emoțional și spiritual, uleiul de scorțișoară este legat de chakrele inferioare și poate stimula acceptarea de sine sau încrederea în sine, expresivitatea sexuală și eliminarea emoțiilor legate de traumele din trecut. De asemenea, este asociată cu sentimentul nostru de siguranță și securitate, care, atunci când este în afara echilibrului, o persoană se va simţi gelosă, nesigură, controlată sau incapabilă, vulnerabilă în relații. Așadar, poate fi benefic și pentru susținerea relațiilor sănătoase și a unei sexualități sănătoase.

Beneficii asupra sănătăţii

Proprietăți antibacteriene

Cercetările sugerează că uleiul esenţial de scorțișoară combate bacteriile greu de tratat. Un studiu a constatat că, compușii din uleiul de scorțișoară. au un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie potențială care poate pune viața în pericol, rezistentă la medicamente şi care afectează plantele, oamenii și alte animale.

Ajută la sănătatea orală

Proprietățile antibacteriene și antifungice ale scorțișoarei s-au dovedit a fi eficiente împotriva Streptococcus și a biofilmului Candida ssp, doi agenți care provoacă infecții orale și carii ale dinților.

Dezinfectant natural

Proprietățile antibacteriene ale uleiului esenţial de scorțișoară îl transformă într-o alternativă aditivă sigură, eficientă și non-chimică, care poate fi utilizată pentru conservarea produselor și pentru a-și crește durata de valabilitate.

Sănătatea inimii

Uleiul esenţial de scorțișoară poate ajuta în mod natural la stimularea sănătății inimii. Un studiu pe animale publicat în 2014, demonstrează modul în care extractul de scorțișoară, poate ajuta la îmbunătățirea sănătăţii inimii. Studiul arată, de asemenea, modul în care uleiul esenţial de scorțișoară, împreună cu exercițiile fizice, pot ajuta la scăderea colesterolului.

Scorțișoara s-a dovedit că ajută la stimularea producției de oxid de azot, care este benefic pentru persoanele cu boli de inimă sau care au suferit de un atac de cord sau un atac cerebral. 

Afrodisiac

În medicina ayurvedică, scorțișoara este uneori recomandată pentru disfuncții sexuale. Cercetările pe animale publicate în 2013, recomandă uleiul esenţial de scorțișoară ca un posibil remediu natural pentru impotență. Pentru subiecții studiați pe animale cu disfuncție sexuală indusă de vârstă, extractul de scorţişoară s-a dovedit a îmbunătăți funcția sexuală, stimulând eficient motivația erotică și funcția erectilă.

Pierderea în greutate

Scorțișoara este un supliment alimentar care arde grăsimile și un instrument valoros pentru pierderea în greutate. Având în vedere capacitatea de a echilibra nivelul de zahăr din sânge și de a îndulci gustul alimentelor fără a adăuga zahăr, este foarte util.

Un studiu publicat în revista Metabolism evidenţiază modul în care scorțișoara poate ajuta celulele grase să consume energie. Studiul arată în mod specific cum cinemaldehida activează răspunsurile termogene și metabolice, atât în ​​celulele grase animale, cât și în celulele umane, care pot fi benefice pentru pierderea în greutate și prevenirea obezității.

Beneficii primare:

💧 Stimulează circulația, atât intern, cât și atunci când este aplicată pe piele;

💧 Menține un sistem imunitar sănătos;

💧 Ajută sănătatea orală;

💧 Ajută la calmarea mușchilor și articulațiilor dureroase;

💧 Utilizat pentru condimentarea alimentelor.

Vizualizaţi şi video Dr.Axe

Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Serenity softgels vs ulei esenţial

   Serenity Softgels complex de la doTERRA pentru un somn odihnitor  Complexul de relaxare doTERRA Serenity este o combinație unică de ulei...