De ce să folosim uleiurile esenţiale de la DoTerra?
Din ce în ce mai multe studii medicale certifică puterea miraculoasă a acestor uleiuri esențiale. Folosirea lor poate fi prin difuzare, topică (direct pe piele) sau ingerare (luate intern), evident respectând instrucțiunile de folosire și, de preferat, la recomandarea unui consultant atestat sau specialist în aromaterapie.
Dar să o luăm cu începutul și să aflăm ce face un ulei să fie esențial?
Aflăm astfel că, deși sunt nenumărate tipuri de uleiuri esențiale pe piață, nu toate sunt cu adevărat esențiale, organice, terapeutice și certificate în acest sens.
Un ulei esențial este acela extras prin distilare cu abur sau presare la rece (vechi metode tradiționale, de altfel), din plante crescute în habitatul lor natural, fără intervenție umană asupra lor, fără a fi ajutate să crească prin folosirea diverșilor compuși chimici, metale grele sau ingrediente sintetice, care i-ar putea diminua eficacitatea, puritatea și acțiunea terapeutică.
Metodele de creștere ale acestor plante implică doar acțiunea directă a naturii, fără nicio altă intervenție, la fel cum extragerea uleiurilor presupune doar metodele specificate mai sus. În acest fel uleiul rezultat poate fi certificat drept pur.
Companiile care comercializează uleiuri cu adevărat esențiale pornesc după distilare verificarea acestora pentru a le testa compoziția chimică. Pe parcursul testelor (doTerra este singura companie din lume care face și zeci de testări, de la cisterna în care este transportat de la locul distilării și până la îmbutelierea lor în sticluțe și are și studii medicale demonstrate care atestă eficacitatea uleiurilor sale în diferite afecțiuni). Dacă, din diferite motive (un an mai secetos/ploios/intemperii/calitate defectuoasă a solului, etc.) uleiul nu corespunde standardelor de calitate pentru a fi certificat, indiferent de stadiul la care se află testarea – la cisternă, pe drumul către îmbuteliere sau chiar în sticluță – acesta este retras de la comercializare. Mai mult, există teste prin care uleiul este monitorizat să își păstreze aceleași proprietăți, de la distilare și până la livrare. O a treia și ultimă etapă de astfel de teste prevede verificarea uleiului la îmbuteliere în sticluțe. Aici i se certifică și gradul de puritate, necontaminarea cu diverși germeni sau alterări pe tot parcursul acestui proces.