miercuri, 23 decembrie 2020

Cleanse & Restore Kit

 



Cleanse & Restore, pachetul care te ajută să îţi detoxifici şi reporneşti organismul în mod natural şi eficient


Un regim de detoxifiere și reînnoire de 30 de zile este calea de reducere a toxinelor și de susținere a sănătății digestive iar, pachetul de înscriere „Detoxifiere și reînnoire” (Cleanse & Restore Kit) de la doTerra, vă oferă aceste beneficii minunate.

Ce conţine pachetul “Cleanse & Restore”?

💧 Capsule moi DDR Prime

DDR Prime combină beneficiile uleiurilor esențiale de Cuișoare, Cimbru și Portocală sălbatică cunoscute pentru beneficiile lor antioxidante și a fost creat pentru sprijinirea organismului și celulelor prin reducerea stresului oxidativ.

Include, de asemenea, uleiuri esențiale de Tămâie, Lămâiţă, Cimbru de grădină și Niaouli.

Citiţi mai multe despre DDR Prime aici.

💧 GX Assist

GX Assist conține un amestec propriu de uleiuri esențiale de calitate curativă DoTERRA CPTG de Oregano, Melaleuca, Lemon, Lemongrass, Peppermint, Cimbru şi acid caprilic pentru a ajuta la susţinerea unui tract digestiv sănătos prin crearea unui mediu neprietenos pentru potenţialele ameninţări care pot perturba imunitatea digestivă şi pot provoca deranjamente digestive. Amestecul GX Assist poate îmbunătăți echilibrul microbian. Acest amestec de proprietăți ajută la purificarea și curățarea sistemului digestiv. 

GX Assist este formulat pentru a fi utilizat timp de 10 zile ca o etapă de curăţare pregătitoare înainte de a utiliza PB Assist.

💧 PB Assist

PB Assist este o formulă patentată de prebiotice şi conţine şase tulpini de microogranisme probiotice într-o capsulă vegetală cu dublu strat. Oferă 6 miliarde CFU de culturi probiotice active şi prebiotice FOS (fructooligozaharide) care ajută la creşterea numărului bacteriilor prietenoase. Sistemul cu dublă capsulă cu eliberare întârziată este proiectat pentru a ajuta la protejarea culturilor probiotice sensibile la acidul gastric.

Citiţi mai multe despre PB Assist aici

💧 LifeLong Vitality Pack

Această colecţie puternică de suplimente zilnice a devenit rapid unul dintre cele mai populare produse dōTERRA. De altfel, în prezent, este cel mai bine vândut pachet. Produsele principale ale pachetului dōTERRA Lifelong Vitality Pack — xEO Mega, Microplex VMz şi Alpha CRS+ — sunt concepute pentru a vă ajuta în călătoria dumneavoastră către o vitalitate și o bunăstare mai bună. Cu nutrienţi esenţiali, beneficiile metabolismului și antioxidanţii puternici, aceste suplimente lucrează împreună pentru a promova energia, sănătatea și vitalitatea pe tot parcursul vieţii.

Citiţi mai multe despre LifeLong Vitality Pack aici

💧 DigestZen TerraZyme

DigestZen TerrZyme este un amestec brevetat de enzime active integrale şi cofactori de susţinere în care sunt adesea deficitare alimentele gătite, prelucrate sau care conţin conservanţi. Combinaţia puternică de enzime digestive din DigestZen TerraZyme sprijină producţia constantă a organismului de enzime critice pentru funcţiile biochimice sănătoase, incluzând digestia sănătoasă a nutrienţilor alimentari şi transformarea lor în energie. TerraZyme include o varietate de enzime alimentare complete care ajută în digestia proteionelor, grăsimilor, carbohidraţilor complecşi, zaharurilor şi fibrelor.

Enzimele sunt proteine specializate care au rolul de a cataliza aproape toate funcţiile celulare şi reacţiile chimice din organism. Acestea joacă un rol esenţial în creştere, vindecare şi reproducere, fiind totodată necesare pentru sistemul respirator, activitatea cognitivă, funcţia inimii, reglarea hormonilor, detoxifierea organismului şi multe alte procese biochimice importante din organism. De asemenea, enzimele au un rol important în digerarea nutrienţilor alimentari şi metabolizarea acestora în energie celulară.

Enzimele endogene sunt produse în organism şi se clasifică în:

- Enzime metabolice – sunt active în sânge, ţesuturi şi organe;

- Enzime digestive – sunt produse de ficat şi pancreas şi ajută la transformarea alimentelor în nutrienţi asimilabili.

Enzimele exogene, sau alimentare, sunt enzimele care provin din afara organsimului. Acestea se găsesc în alimentele neprelucrate şi îmbunătăţesc procesul de descompunere a nutrienţilor în timpul digestiei.

DigestZen TerraZyme DoTerra conţine 10 enzime active integrale, ideale pentru îmbunătăţirea digestiei. A fost realizat pe bază de mentă, ghimbir şi seminţe de chimen, toate fiind recunoscute pentru calitatea de a stimula şi îmbunătăţi digestia. Capsulele de DigestZen TerraZyme DoTerra, nu conţin lactoză de sodiu, lactate sau ingredinete de origine animală.

💧 ZenGest Softegls

Această modalitate convenabilă şi uşoară oferă beneficiile blendului DigesZen, fiecare gelulă conţinând 120 mg din amestecuri de uleiuri esenţiale.

ZenGest (DigestZen), blendul unic de la doTERRA, are proprietăţile calmante ale uleiurilor esenţiale de Ghimbir, Fenicul, Coriandru, Mentă, Tarhon, Anason şi Chimen. ZenGest poate de asemenea să fie difuzat pentru aroma sa de lemn dulce, aplicat topic pe abdomen şi consumat intern. Datorită uleiurilor esenţiale pure din compoziţie, acest blend reglează digestia şi ajută în cazuri de metabolism lent sau rău de maşină.

💧 Zendocrine Softgels

Capsulele moi Zendocrine ajută la curăţarea corpului de toxine şi radicalii liberi care pot încetini sistemele organismului.

Amestecul de uleiuri esențiale Zendocrine combină Rozmarinul, Coriandrul (frunză) și Ienupărul, fiind amestecul perfect pentru utilizare internă zilnică. Zendocrine sprijină capacitatea naturală a organismului de a elimina substanțele nedorite.

Citiţi mai multe despre Zendocrine Softgels aici

💧 Uleiul esenţial de Lămâie CPTG

Proprietăţile de curăţare, purificare şi revigorare ale uleiului esenţial de Lămâie de la doTERRA, îl fac să fie unul dintre cele mai versatile, dar şi cel mai bine vândut pe care compania îl oferă.

Uleiul esențial de Lămâie are multe beneficii și utilizări. Când este adăugat la apa de băut, uleiul esențial de Lămâie răcorește și sprijină starea de sănătate pe parcursul întregii zile. Uleiul esențial de Lămâie este adăugat frecvent în mâncăruri, pentru aromatizarea deserturilor și felurilor principale. Uleiul esențial de Lămâie are o aromă înviorătoare și energizantă care conferă sentimente de lejeritate, veselie și bucurie.


Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.




marți, 22 decembrie 2020

Uleiurile Esenţiale doTerra locul unu pe piaţă

 


De ce uleiurile esențiale doTERRA sunt locul unu pe piaţă






Când alegi doTERRA, alegi uleiuri esențiale distilate cu atenție, în mod delicat, din plante care au fost recoltate cu grijă la momentul perfect de către cultivatori cu experiență, din întreaga lume, pentru o compoziție și eficacitate ideală a extractelor. Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat în mod precis și cu atenție folosind protocolul de calitate strict CPTG (Certified Pure Tested Grade).Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale testate doTERRA, sigure în mod natural și eficiente.
Deși distilarea uleiurilor esențiale este o știință, aceasta poate fi considerată și o artă. Deținătorii de distilerii se bazează nu numai pe ani de experiență, ci folosesc și tehnologii și tehnici moderne.

Recoltarea

DoTERRA colaborează cu fermieri și distilatori din peste 40 de țări, pentru a oferi uleiuri esențiale clienților din lumea întreagă. DoTERRA valorifică experiența bogată pe care cultivatorii și producătorii locali o au în materie de plante din care se extrag uleiuri esențiale. 
A oferi uleiuri esențiale de cea mai bună calitate poate părea un lucru simplu, însă când acest lucru este realizat corect, implică dedicare, integritate și încredere – principii fundamentale pentru dōTERRA.

Anotimpurile și momentul zilei

Fiecare dintre cele patru anotimpuri este caracterizat prin condiții meteorologice unice. De-a lungul anotimpurilor, temperaturile variază de la îngheț la caniculă. Precipitațiile pot varia de la ploi abundente, la ninsori năprasnice și până la absența totală a precipitațiilor în perioadele extrem de secetoase. Pe lângă temperaturi și precipitații, anotimpurile influențează și prezența insectelor, starea solului, cantitatea de lumină solară și intensitatea luminii solare.
 
Probabil nicio altă ființă vie nu depinde atât de mult de anotimpuri ca plantele – organisme incapabile să se adăpostească de furtună, să își procure apă suplimentară sau să își regleze temperatura. Fluctuațiile mediului care au loc de la un anotimp la altul influențează foarte mult capacitatea sau necesitatea unei plante de a produce uleiuri esențiale. Fiecare plantă este unică și va prospera în condiții de mediu diferite. De exemplu, feniculul preferă mijlocul toamnei, eucaliptul și levănțica preferă vara, pinul începutul primăverii și bradul toiul iernii. Este important ca fermierii și cei care efectuează recolta să fie conștienți de condițiile optime pentru fiecare specie de plantă. În acest fel, se asigură că materialul vegetal va fi recoltat în momentul în care producția de ulei esențial este maximă.
 
Producția de ulei esențial a unei plante depinde, de asemenea, de momentul zilei. Uleiul esențial de Iasomie este doar un exemplu de plantă cu cerințe foarte specifice de recoltare pe parcursul zilei. Este important să se recunoască momentul în care producția de flori de iasomie este maximă, deoarece uleiul de iasomie este în prezent unul dintre cele mai rare și mai prețioase uleiuri de pe piață. Florile plantei de iasomie produc un ulei esențial cu un parfum delicios; cu toate acestea, după înflorire, florile își pierd extrem de rapid compușii aromatici volatili. Este vital ca aceste flori să fie recoltate dimineața devreme; înainte ca bobocii să aibă timp să se deschidă complet. Chiar și o oră de întârziere poate determina pierderi dramatice din conținutul total de ulei esențial din petalele florilor.
 
În cazul producției de uleiuri esențiale, distilarea celei mai mari cantități de ulei nu este singurul aspect de care trebuie să se țină seama. Este la fel de important ca uleiul să aibă un profil chimic optim, pentru a asigura eficacitatea maximă a proprietăților sale unice. Profilul chimic depinde foarte mult de anotimp și de momentul zilei, care determină procesele de înflorire, coacere și maturare. Un exemplu în acest sens este uleiul esențial de Ienupăr, derivat din frunzele, lemnul și bacele arborelui Juniperus phoenicea. Per ansamblu, acest ulei esențial este alcătuit preponderent din hidrocarburi monoterpenice și sesquiterpenice. În plus, uleiul conține constituenți oxigenați în cantități variabile pe parcursul anului. Proprietățile uleiului depind foarte mult de profilul general al uleiului esențial, precum și de raportul dintre tipurile de constituenți. Uleiul esențial de Ienupăr conține un procent ridicat de alfa-pinen vara și toamna (din mai până în noiembrie). A fost interesant de constatat că uleiul distilat în această perioadă are și cele mai puternice proprietăți antioxidante. Colectarea uleiurilor esențiale în perioadele și momentele în care uleiul are un profil chimic optim este crucială pentru asigurarea proprietăților dorite ale uleiului esențial.
 
Înțelegerea modului în care fiziologia plantelor este influențată de anotimpuri și de momentul zilei permite fermierilor și recoltatorilor să găsească un echilibru între productivitatea totală și beneficiile dorite, producând astfel în mod consecvent uleiuri esențiale de cea mai bună calitate!

Recoltarea la momentul optim

Oricine a mâncat fructe și legume știe că aroma și textura lor sunt cele mai bune atunci când aceste alimente ating punctul optim de maturitate. Dacă le consumăm prea devreme, sunt tari și fără gust; prea târziu, sunt moi și au o aromă dulceagă sau ușor fermentată. La fel ca în cazul fructelor și legumelor, există un moment optim de recoltare a plantelor pentru producția de uleiuri esențiale. Este important ca uleiurile esențiale să fie recoltate în această perioadă optimă nu doar pentru a obține cea mai mare cantitate de ulei esențial, dar și pentru a asigura o compoziție chimică optimizată, care determină o potență maximă a uleiului.
 
Momentul de productivitate maximă variază de la o plantă la alta. Pentru a descoperi momentul optim de recoltare, cultivatorii și distilatorii lucrează ani la rând, testând producția de uleiuri esențiale a plantelor pe parcursul zilei, al anotimpului și al anului. După identificarea momentului optim de recoltare, pe viitor, plantele vor fi întotdeauna distilate la momentul respectiv. Cultivatorii care se bucură de cea mai mare încredere și cel mai mult succes au în spate ani lungi de experiență și răbdare în lucrul cu planta respectivă, pentru a se asigura că este întotdeauna recoltată în cel mai bun moment.

Uscarea

Unele varietăți de plante pot fi uscate complet (nemaifiind considerate proaspete) înainte de distilare. Uscarea la aer, uscarea la soare, uscarea în cuptor (numită și uscare la temperaturi ridicate) și uscarea prin congelare sunt principalele metode folosite în industria uleiurilor esențiale de astăzi. Cercetătorii au constatat că cele mai bune tehnici de uscare sunt cele care se produc lent, folosind temperaturi moderate și evitând lumina solară directă. În acest fel, nu doar că se minimizează pierderile de ulei esențial, dar se previne și alterarea structurii chimice a uleiului sub acțiunea razelor UV sau a temperaturilor extreme. Trebuie utilizate întotdeauna tehnici de uscare adecvate, astfel încât compoziția uleiurilor esențiale să rămână cât mai apropiată de compoziția uleiului esențial din materia vegetală vie.

Uneori, se evită uscarea, deoarece scade cantitatea totală de produs final obținută din materia vegetală; totuși, uscarea are și unele beneficii semnificative. Timpul de distilare este redus, deoarece poate fi introdusă o cantitate mai mare de material vegetal în aparatura de distilare. 

De asemenea, întrucât materialele vegetale proaspăt recoltate au o durată de viață foarte scurtă, uscarea crește și timpul disponibil pentru distilarea plantei. Uscarea oferă, în plus, beneficiile menționate anterior pentru ofilire: minimizează contaminarea solului, formarea de mucegai și fermentarea.


Partea plantei

Este vital, de asemenea, ca la distilarea uleiurilor esențiale să se utilizeze numai partea corectă a plantei. Deși uleiurile esențiale sunt produse din multe părți ale plantei, fiecare parte produce uleiuri esențiale într-o cantitate și cu o compoziție diferită. Uneori, uleiurile esențiale obținute din părți diferite ale aceleiași plante pot avea structuri chimice complet diferite. De exemplu, Coriandrum sativum produce două uleiuri esențiale diferite: coriandru din frunze și coriandru din semințe. Delaquis et al. (2002) au demonstrat proprietățile de curățare și diferențele chimice ale uleiurilor esențiale de coriandru (frunză) și coriandru (sămânță).
 
Testele efectuate de specialiști au evidențiat care părți ale plantei produc uleiurile esențiale de calitate optimă. Unele plante sunt distilate întregi, altele sunt distilate numai din anumite părți ale plantei. De exemplu, uleiul esențial de mentă este distilat cu grijă din întreaga plantă, în vreme ce uleiul esențial de helichrysum este extras numai din vârfurile înflorite ale plantei. 


Specii

Producția de uleiuri esențiale Certified Pure Tested Grade începe de la plante. Deoarece un gen de plante poate cuprinde mai multe specii diferite, este important să se selecteze speciile care produc chemotipul de ulei esențial cu un profil chimic optim. Deși categorisirea plantelor într-o familie botanică (gen) se bazează pe asemănările existente la nivel de compoziție moleculară, aspect fizic și proprietăți terapeutice, fiecare specie este unică. Alegerea exclusivă a speciei corecte este un aspect fundamental, dacă vrem să ne asigurăm că uleiul esențial va avea profilul chimic corespunzător pentru a oferi beneficiile dorite.
 
De exemplu, uleiul esențial de Măghiran (Origanum majorana) și uleiul esențial de Oregano (Origanum vulgare) sunt ambele obținute din genul de plante Origanum. Cu toate acestea, există mari diferențe între cele două uleiuri. Dacă îți dorești un ulei calmant sau liniștitor, uleiul de Măghiran este o alegere mai bună, deoarece este alcătuit în proporție de aproximativ 50% din constituenți pe bază de alcool, printre care linalool și terpineol. Dacă îți dorești un ulei cu proprietăți antioxidante sau de curățare puternice, Oregano este mai potrivit, deoarece în compoziția sa predomină constituentul fenolic numit carvacrol.

Distilarea

Metode de distilare

Există multe metode disponibile pentru colectarea uleiurilor esențiale, dar unele principii generale se aplică tuturor metodelor. În primul rând, materialele vegetale produc cel mai bun produs final dacă sunt distilate întregi. Pentru a evita pierderile de ulei esențial, materialul vegetal nu trebuie să fie tăiat, mărunțit sau alterat în niciun alt fel înainte de începerea procedurii de distilare. Unele plante nu pot fi introduse întregi în echipamentele de distilare. De exemplu, uleiul esențial de Santal este derivat din măduva lemnoasă densă a santalului. Aceasta este o excepție în care distilarea corectă a uleiului ar fi imposibilă fără ca mai întâi să se macine lemnul în așchii mici, care încap mai ușor în distilator.
 
Pentru a proteja integritatea profilului chimic delicat al uleiului esențial, toate metodele de distilare necesită o atenție deosebită la parametrii de timp, temperatură și presiune. Fiecare dintre compușii aromatici care alcătuiesc un ulei esențial are o sensibilitate diferită la căldură. Unele molecule vor rămâne total neafectate la temperaturi mari, în timp ce altele sunt foarte delicate și pot fi distruse dacă temperatura sistemului crește prea mult. Controlul meticulos al condițiilor de distilare este vital pentru succesul producției uleiurilor esențiale.
 
Distilarea este un proces care implică separarea unei substanțe în părțile sale componente, pe baza punctelor de fierbere și a volatilității acestora. Aceasta înseamnă că, atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate, constituenții dintr-un amestec lichid vor trece în stare gazoasă. Fiecare constituent fierbe la o temperatură diferită, așadar, în funcție de temperatura sistemului, unii constituenți vor fi în stare gazoasă, iar alții vor rămâne în stare lichidă. Dacă temperatura este controlată cu atenție, acest proces permite izolarea diferiților constituenți unul față de altul. Este important de știut că distilarea implică doar o separare fizică a compușilor, fără nicio reacție chimică, protejând astfel profilul chimic complex al uleiului esențial.
 
Există multe tipuri de distilare. Voi începe cu descrierea celei mai simple metode, numită distilare simplă, pentru a vă ajuta să înțelegeți în linii mari cum funcționează procesul. Rețineți că distilarea simplă nu este o metodă acceptabilă de colectare a uleiurilor esențiale de grad terapeutic. Este necesară o metodă mai complexă și mai controlată, numită distilare cu abur.
 
Distilarea simplă necesită un aparat special numai distilator. Distilatorul este alcătuit din trei componente principale: camera de încălzire, tubul de condensare și rezervorul de colectare. Mai întâi, lichidul care trebuie distilat este introdus în camera de încălzire. Se aplică căldură, până când lichidul începe să fiarbă și să se evaporeze. Vaporii se ridică în tubul de condensare, unde un lichid rece, de regulă apă, curge de-a lungul suprafeței externe a tubului, pentru a reduce rapid temperatura vaporilor. Odată cu scăderea temperaturii, vaporii revin în stare lichidă și se acumulează în rezervorul de colectare. Lichidul rezultat conține un produs izolat al constituenților din lichidul original care s-au evaporat la temperatura sursei de încălzire.
 
Distilarea simplă are multe dezavantaje. Deoarece are loc într-un „sistem deschis” (adică, un sistem care utilizează presiunea atmosferică), lichidul trebuie să atingă temperaturi foarte mari înainte să aibă loc evaporarea. Fiindcă mulți compuși aromatici volatili sunt sensibili la căldură, structura și calitatea produsului se pot deteriora. De asemenea, este dificil să se obțină un produs final pur, deoarece unele reziduuri ale altor constituenți se pot evapora la temperaturi în afara punctului lor de fierbere normal și pot contamina produsul.

Distilarea cu abur

Distilarea cu abur este cea mai folosită metodă pentru colectarea uleiurilor esențiale. Este un proces delicat, care necesită mult timp și atenție la detalii. Utilizarea predominantă a acestei metode nu este dictată doar de faptul că produce uleiuri excepțional de pure și curate, ci și de faptul că permite colectarea de compuși aromatici termosensibili. Spre deosebire de distilarea simplă, distilarea cu abur se efectuează într-un sistem presurizat. Într-un sistem presurizat, uleiurile esențiale pot fi distilate la temperaturi mult mai mici decât punctul lor obișnuit de fierbere; astfel, se protejează integritatea profilurilor chimice complexe și delicate.
 
În cazul distilării cu abur, este important să se acorde atenție deosebită sursei de căldură. Temperatura sistemului trebuie să se mențină într-un interval strict; dacă este prea mică, uleiurile esențiale nu vor putea fi distilate, iar dacă este prea mare, există riscul de deteriorare a uleiurilor esențiale sau de colectare a unor compuși nearomatici nedoriți. Temperaturile necesare pentru o distilare cu abur optimă sunt cuprinse, de obicei, între 60°C și 100°C (140°F și 212°F). Unul dintre avantajele distilării cu abur este că temperatura poate fi ajustată continuu și este controlată cu precizie, pentru a asigura menținerea permanentă a sistemul în intervalul optim de temperatură.
 
În mod similar, presiunea trebuie să fie și ea controlată cu strictețe. Din acest motiv, la distilarea cu abur se utilizează un „sistem închis”. Acesta înseamnă că sistemul este presurizat la un nivel superior presiunii atmosferice. Presiunea necesară variază de la o plantă la alta, dar este cuprinsă de obicei între 15 livre/inchi la pătrat (PSI) și 20 PSI. Creșterea presiunii sistemului de distilare poate reduce semnificativ timpul de distilare. Timpul necesar pentru distilarea unui ulei poate fi redus până la un sfert dacă se utilizează un sistem presurizat.
 
Pe lângă presiune și temperatură, timpul de distilare este, de asemenea, un aspect important. Fiecare plantă este unică, putând necesita de la câteva ore la câteva zile pentru o distilare completă. Uleiurile extrase din lemn se asociază, de obicei, cu cel mai lung timp de distilare, fiind necesare până la 36 de ore sau chiar mai mult pentru o distilare completă. Pe de altă parte, Levănțica poate fi distilată complet în numai 2 ore.
Distilarea cu abur este realizată într-un distilator care utilizează apa pentru a extrage uleiul esențial din materialul vegetal. Apa este încălzită, producând aburi. Aburii se ridică și traversează camera în care se află materialul vegetal. Forțându-și trecerea prin materialul vegetal, aburii sparg glandele mici care conțin uleiul esențial. Deoarece uleiurile esențiale conțin numai compuși aromatici suficient de volatili, uleiul esențial este transportat cu ușurință de aburi în tubul de condensare. Odată ajuns acolo, condensează trecând în stare lichidă și se acumulează în rezervorul de colectare. La scoaterea din rezervor, vom avea un amestec de ulei esențial și apă. Deoarece uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, amestecul se va separa în mod natural în două straturi: un strat de ulei esențial pur deasupra și un strat de apă dedesubt. Stratul apos poartă denumirea de hidrosol și este deseori comercializat sub formă de apă florală.

Stoarcerea (presarea la rece)

Stoarcerea este utilizată în special pentru a obține uleiuri esențiale din citrice ca Portocalele, Bergamota, Grapefruitul, Lămâile și Lămâile verzi. Această metodă prevede utilizarea stratului extern ceros al cojii fructului. Spre deosebire de distilarea cu aburi, această metodă nu necesită o sursă de căldură, așadar, este deseori numită „presare la rece”. Mai întâi, fructul este pus în storcător, unde este trecut prin cilindri răzuitori care desprind stratul superior al cojii. Prin acest proces, niște saci mici care conțin uleiuri esențiale se sparg și își eliberează conținutul. Se pulverizează apă pe suprafața fructului pentru a colecta uleiul esențial. În această fază, uleiul esențial este încă amestecat cu materiale apoase din pulpa fructului și unele particule solide din coajă. Pentru a izola uleiul esențial, acest amestec este filtrat și centrifugat, ceea ce permite separarea uleiului esențial pur de orice particule solide sau de apă. Prin stoarcere se obțin produse de calitate superioară, având un parfum caracteristic aproape identic cu cel al fructului inițial.


Această metodă este utilă în special în cazul materialelor vegetale care își pierd parfumul și proprietățile benefice când sunt expuse la temperaturile necesare pentru distilarea cu aburi.





Enfleurage-ul

Enfleurage-ul este una dintre cele mai tradiționale metode utilizate pentru colectarea compușilor aromatici din plante. Prin acest procedeu se obțin, de fapt, absoluturi crude, care conțin atât compuși aromatici, cât și compuși nearomatici. El a fost utilizat pe scară largă înainte de apariția tehnologiilor de distilare mai moderne. Această tehnică a pavat drumul pentru prelucrarea cu solvenți, care este încă utilizată frecvent în industria de astăzi. Deoarece prin enfleurage se obțin produse impure, acesta nu este considerat o metodă acceptabilă pentru producerea de compuși de uz terapeutic.

Metoda enfleurage-ului prevede dispunerea materialului vegetal peste un strat de grăsime (grăsime de vită, untură de porc sau chiar ulei vegetal), care a fost aplicat pe un platou de sticlă. Compușii liposolubili ai materialului vegetal sunt absorbiți în grăsime. Se adaugă alt material vegetal, până când grăsimea devine complet saturată cu compuși liposolubili. Produsul obținut în acest stadiu al procesului de enfleurage este denumit pomadă. Pomezile pot fi utilizate ca atare sau pot fi prelucrate în continuare, pentru a izola doar absolutul. Aceasta implică spălarea grăsimii cu un solvent (de obicei, hexan), pentru a dizolva absolutul, fără a dizolva grăsimea, uleiul sau untura. Produsul este apoi spălat cu un al doilea solvent (de obicei, etanol), care este apoi evaporat pentru a izola absolutul.

Extracţia cu solvenţi

Extracţia cu solvenţi poate fi utilizată pentru toate tipurile de material vegetal, dar se utilizează cel mai frecvent la florile extrem de fragile sau care nu suportă, din alte motive, condițiile necesare pentru distilarea cu aburi. Metodele de extracție cu solvenți produc absoluturi, care diferă de uleiurile esențiale deoarece conțin constituenți chimici atât aromatici, cât și nearomatici. Alegerea unui bun solvent este un prim pas important. De obicei, se utilizează solvenți cu polaritate mai mică (de exemplu, pentan sau hexan) sau alcooli (de exemplu, metanol sau etanol). Tipul de solvent utilizat poate altera absolutul, așa că este important să se aleagă un solvent care va produce alterații minime ale aromei unice și proprietăților benefice ale absolutului.
 
Materialul vegetal este așezat pe o tavă care nu trebuie să fie adâncă și este spălat cu un strat din solventul ales, pentru a dizolva compușii aromatici. Pentru a permite solventului să pătrundă bine în întreg materialul vegetal, acest proces poate să prevadă ruperea fizică a materialului vegetal sau rotirea sa într-un tambur rotativ. Amestecul rezultat este apoi filtrat, pentru a îndepărta materialul vegetal și este distilat în vid pentru a îndepărta solventul în exces. În urma acestui proces, rezultă o ceară groasă numită „concrete”. Aceasta conține toți compușii aromatici puternici ai plantei, precum și o varietate de alți compuși liposolubili. Pe urmă, această ceară se prelucrează cu un al doilea solvent (de regulă, un alcool ca etanolul). Absolutul este solubil în acest solvent, dar celelalte componente lipidice nu sunt solubile. După o altă etapă de distilare în vid necesară pentru îndepărtarea solventului, rămâne doar un amestec pur de absolut. Numai 1-5 procente din solvent vor rămâne în produsul final. Câteva absoluturi extrase în mod obișnuit prin această metodă sunt cel de Iasomie și cel de Vanilie. Prelucrarea cu solvenți este apreciată pentru faptul că produce absoluturi cu un parfum bogat și autentic.

Extracția cu CO2

Extracția cu dioxid de carbon (CO2) este o tehnică modernă de colectare a uleiurilor esențiale, care folosește CO2 ca solvent. Deși echipamentele necesare pentru această metodă sunt costisitoare, procesul în ansamblul său este rapid și eficient comparativ cu distilarea cu abur, ambele metode permițând obținerea unui produs final de calitate superioară.

CO2 este un gaz care are capacitatea unică de a atinge starea supercritică la temperaturi și presiuni relativ mici. Starea supercritică este atinsă atunci când CO2 nu este nici complet gazos, nici complet lichid, ci are proprietăți ale ambelor stări de agregare. Această proprietate unică face ca până și uleiurile cele mai sensibile la căldură să poată fi colectate cu CO2, obținându-se un produs final pur, de cea mai bună calitate. Mai întâi, CO2 în stare gazoasă este încălzit și presurizat. Gazul de CO2 comprimat și încălzit trece în stare supercritică și devine un excelent solvent. La fel ca la extracțiile cu alți solvenți, CO2 în stare supercritică este adăugat la materialul vegetal pentru a extrage uleiul esențial. După ce amestecul rezultat este filtrat pentru a îndepărta orice materiale vegetale reziduale, presiunea și temperatura sistemului sunt reduse. Când sistemul revine la presiunea și temperatura atmosferică, proprietățile unice ale CO2 determină revenirea sa la starea gazoasă și evaporarea din ulei, lăsând în urmă un ulei esențial pur.

Deși procesul de extracție cu CO2 este costisitor, el prezintă multe beneficii. Nu doar că prin această metodă se elimină posibilitatea de a lăsa în urmă solvenți reziduali, dar se previne și modificarea structurii chimice sau a aromei uleiului, care sunt posibile în cazul altor solvenți.  CO2 este necombustibil, incolor, insipid și inodor, ceea ce îl face un solvent excelent pentru colectarea uleiurilor esențiale.

Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.



luni, 21 decembrie 2020

Uleiul esenţial de Roiniţă (Melissa)


 Uleiul esenţial de Roiniţă (Melissa) de la doTERRA, un ulei extrem de rar dar preţios


Descriere

Melissa officinalis, cunoscută și ca balsam de lămâie, a primit denumirea „Melissa” datorită parfumului său dulce, proaspăt, similar celui de citrice, despre care se știa că atrage albinele (Melissa este cuvântul grecesc pentru „albină”). 
Fiind unul dintre cele mai rare și mai scumpe uleiuri de la doTERRA, Roinița are o gamă largă de beneficii și utilizări. 
Datorită efectului său pozitiv asupra dispoziției, Roinița este utilizată de mult timp pentru calmarea stărilor de tensiune și nervozitate, prin aplicarea externă. Difuzat noaptea, Melissa ajuta la inițierea unui mediu de somn odihnitor și la promovarea bunăstării emoționale.  
Melissa este folosită ca aromă în ceaiuri, înghețată și mâncăruri din pește. 

Beneficii primare

❤ Binedispune și revigorează, sprijinind starea de bine emoțională;

❤ Ajuta la susținerea unui sistem imunitar sănătos;

❤ Îmbunătăţeşte simptomele bolii Alzheimer. Uleiul esenţial de Melissa este probabil cel mai studiat dintre uleiurile esenţiale pentru capacitatea sa de a servi ca tratament natural pentru Alzheimer şi este foarte probabil unul dintre cele mai eficiente;

❤ Are activitate antiinflamatorie – cercetările au arătat că uleiul de Melissa poate fi utilizat pentru tratarea diferitelor boli asociate cu inflamaţia şi durerea;

❤ Previne si tratează infecţiile – uleiul de Melissa a fost evaluat de cercetători pentru capacitatea sa de a opri infecţiile bacteriene. Compuşii cei mai importanţi identificaţi în uleiul de Melissa, care sunt bine cunoscuţi pentru efectele lor antimicrobiene, sunt citralul, citronelalul si trans-cariofililena. Un studiu din 2008 a arătat că uleiul de Melissa prezintă un grad mai ridicat de activitate antibacteriană decât uleiul de lavandă împotriva tulpinilor bacteriene gram-pozitive, inclusiv candida;

❤ Are efecte antidiabetice – studiile sugerează că uleiul de Melissa este un agent hipoglicemic şi antidiabetic eficient, probabil datorită capacităţii de absorbţie crescute a glucozei şi a metabolizării în ficat, împreună cu ţesutul adipos şi inhibarea gluconeogenezei în ficat;

Melissa este eficientă în combaterea virusilor din familia virusului herpes;

❤ Serveşte ca agent potenţial antitumoral – un studiu în vitro din 2004 a constatat că uleiul esenţial de Melissa are potenţial de agent antitumoral, după cum reiese dintr-o reducere a celulelor canceroase;

❤ Stimulează dispoziţia şi lupta împotriva depresiei – uleiul esenţial de Melissa are proprietăţi antidepresive, hipnotice şi sedative şi poate crea un sentiment de pace. Poate promova echilibrul emoţional şi are compuşi înălţători;

❤ Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute – uleiul esenţial de Melissa are puterea de a reduce nivelul tensiunii arteriale datorită proprietăţilor sale hipotensive, antihiperlipidemice, antiaritmice, neuroprotectoare si hepatoprotectoare.

Utilizări

💧 Adaugă-l la crema hidratantă sau într-un flacon cu pulverizator cu apă și pulverizează pe față, pentru un efect de întinerire a aspectului tenului și de împrospătare a minții;

💧 Masează-l pe frunte, umeri sau piept, pentru a-ți conferi o stare de calm și a-ți sprijini starea de bine emoțională;

💧 Difuzaţi pentru a crea un mediu relaxant şi un somn liniştit de noapte.

Indicații de utilizare

💧 Difuzare: Pune 3 - 4 picături în difuzorul ales;

💧 Utilizare internă: Diluează o picătură în 125 ml de lichid;

💧 Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei de cocos fracţionat (cărăuş). Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.


vineri, 11 decembrie 2020

Trei uleiuri esenţiale benefice in controlul greutăţii

 

Trei uleiuri esenţiale care ajută la controlul greutăţii


Grapefruit-ul

Totul despre Uleiul Esenţial de Grapefruit

Uleiul esenţial de Grapefruit, a fost folosit de sute de ani pentru multele sale beneficii de vindecare. Strămoșii noștri l-au folosit pentru spălături antiseptice în cazul durerilor în gât și pentru pete pe piele. Este bine cunoscut ca fiind asociat cu dietele şi pierderea în greutate, pentru capacitatea sa de a dizolva grăsimea și celulita. Grapefruitul este renumit şi pentru că stopează pofta de dulciuri, fiind recomandat pentru tratarea tulburărilor de alimentaţie şi problemele de obezitate.

Fiind un diuretic natural, ajută organismul să elimine apa în exces. În medicina ayurvedică, uleiul esenţial de grapefruitul este un remediu pentru problemele digestive, deoarece stimulează vezica biliară și ajută la secreția de bilă. Grapefruitul ajută chiar la reducerea depresiei, cu aroma sa ușoară de citrice. Stimulează imunitatea, este un antioxidant puternic, calmează inflamația, crește metabolismul, este detoxifiant natural pentru rinichi, ficat și limfă, ajută la vindecarea infecțiilor tractului urinar și inhiba dezvoltarea candidei.

Cea mai abundentă substanţă fitochimică (substanță chimică naturală, pe bază de plante) din uleiul esențial de grapefruit este limonenul, cu o concentratie de aproximativ 88% până la 95%. Limonenul a fost subiectul numeroaselor cercetari încă din anii 1970, fiind demonstrată utilitatea sa în lupta împotriva cancerului și a altor boli. Profilul fitochimic al uleiului esențial de grapefruit este destul de impresionant. Pe lângă limonen, uleiul de grapefruit conține, de asemenea, beta-myrcene, linalool, alfa-pinen, beta-cariofilină, citronelol, farnesol și alte câteva substanțe fitochimice. Toate acestea lucreaza în perfectă sinergie cu limonene pentru a oferi uleiului proprietăţi astringente, detoxifiante, lipolitice, limfatice şi tonice. Toate aceste substanțe fitochimice sunt subiectele cercetărilor care indică utilitatea acestora pentru diferite probleme de sănătate.

Uleiul esenţial de grapefruit este un excelent adjuvant în digestie şi în dietele de detoxifiere, este foarte util pentru reducerea greutăţii corporale şi, de asemenea, foarte eficient atunci când vorbim de probleme ale ficatului sau ale vezicii biliare. Este recomandat persoanelor care suferă de bulimie.

Acest tip de ulei esenţial (prin presare la rece) este fototoxic, şi deci nu se recomandă folosirea lui înainte de expunerea la soare. Poate cauza reacţii severe de înroşire şi ardere a pielii!

Cele mai importante calităţi ale uleiului esenţial de grapefruit sunt:

Efectul tonic– Cu masaje regulate, pielea va arăta din nou fermă şi cu un aspect mai regulat. Uleiul va stimula funcţiile epidermei şi o va proteja de radicalii liberi.

Efectul limfatic– Uleiul poate stimula şi activa funcţionarea sistemului limfatic şi a circulaţiei sanguine. O circulaţie bună poate furniza pielii mai mult oxigen şi nutrienţi ce o vor ajuta să se regenereze.

Efectul detoxifiant– Substanţele ce compun uleiul de grapefruit pot detoxifia epiderma şi înlătură acizii, toxinele, unii hormoni, sarea şi chiar excesul de apă. 

Efectul lipolitic– Această calitate permite uleiului să descompună lipidele (grăsimile), iar mirosul însăşi poate să stimuleze arderea grasimilor şi suprimarea poftei de mâncare.

Efectul astringent– Fiind ulei citric, acesta contine citral şi citronelal care îi dau proprietăţi astringente. 

Cercetătorii americani au scris despre efectul acestui ulei în prevenirea cancerului. Ei au afirmat că limonenul din fruct, din coaja acestuia, are rol benefic asupra organismului, protejează împotriva cancerului de ficat, a bolilor de stomac, pancreas, piele şi colon. Conform studiilor făcute, uleiul esenţial de grapefruit inhibă celulele anormale care se dezvoltă în cancerul de piele. Prin tratamentul cu acest ulei, s-a obţinut o regresie a bolii la pacienţii care sufereau de cancer de sân. Grapefruit-ul promovează un nivel optim de progesteron în corp și contribuie la menținerea sănătății sânilor. Un alt studiu din 2014, condus de cercetătorii americani și englezi  si prezentat în Cancer Prevention Research, a constatat că limonenul a avut un efect pozitiv asupra tumorilor mamare ale pacientelor cu cancer de sân în stadiu precoce. Limonenul a determinat o scădere semnificativă a hormonilor steroizi suprarenali, importanţi pentru cei ale căror tumori sunt influenţate de estrogen, un hormon care este creat, în parte, în glandele suprarenale. Limonenul a scăzut, de asemenea, nivelul proteinei cunoscută sub numele de ciclin D1, implicată în divizarea celuleloară. Ciclin D1 este supraexprimată în mai mult de 50% din cazurile cu tumori mamare.

Uleiul esenţial de grapefruit poate fi folosit:

💧 în scop aromatic: prin difuzare la rece sau prin inhalare direct din sticluţă sau din palmă

💧 topic sau local, diluat cu un ulei vegetal de diluţie, precum uleiul de cocos fracţionat, de jojoba, cu o diluţie de 1:1 (o picătură de ulei esenţial la o picatură de ulei vegetal de diluţie), în scop cosmetic sau pe punctele reflexogene din talpă.

💧 intern, poţi adăuga o picătură în apa pe care o bei sau ca supliment alimentar în suc, smoothie sau cu miere de albine. Fii atentă să fie un ulei esenţial 100% pur şi de foarte mare calitate. Uleiul esenţial de la DoTerra poate fi consumat intern.

În aromaterapie poate fi utilizat ca ulei pentru masaj, dar şi în difuzoarele de arome pentru îndepărtarea stresului, a stărilor de oboseală, anxietate, nervi şi depresie. Poate fi pulverizat în aer sau pe aşternuturi şi lenjerie, astfel va crea un mediu plăcut, pozitiv, relaxant datorită aromei deosebite pe care o are.

Proprietățile uleiului esenţial de grapefruit:

👉 Lipolitic, ajută la scăderea grăsimii din celulele adipoase;

👉 Drenant, stimulează circulația limfatică și reducerea retențiilor de apă

astringent pentru piele;

👉 Îmbunătățește condiția tenului mixt, gras, acneic;

👉 Fortifiant capilar, ajută la însănătoșirea scalpului și combaterea căderii părului

împropsătează aerul, antiseptic;

👉 Creează o stare pozitivă, relaxant;

👉 Echilibrează sistemul nervos.



Ghimbir-ul

Totul despre Uleiul Esenţial de Ghimbir: BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

În ghimbir există o mulțime de nutrienți și componente bioactive care au beneficii puternice asupra organismului, fiind unul dintre cele mai sănătoase și gustoase condimente din lume. Este un condiment versatil, ușor de introdus în multe rețete și este asociat cu înfrângerea răului de mișcare, cu o mai bună funcționare a creierului și multe altele.

Beneficiile uleiului esenţial de ghimbir asupra sănătății, rezultă într-o mare măsură din conținutul de antioxidanți, dar și al altor componente terapeutice, precum gingerolul. Așadar, pentru ce este bun uleiul esenţial de ghimbir și cum îl poți incorpora în dieta ta? 

Iată ce trebuie să știi despre ghimbir și cum te poți bucura de efectele sale.

Tratează greața. De-a lungul timpului, oamenii au folosit ghimbir pentru a trata răul de mare și senzația de greață de dimineață.

Luptă împotriva infecțiilor fungice. Infecțiile fungice pot cauza o varietate de afecțiuni, precum candidoza sau ciuperca piciorului. Din fericire, utilizând uleiul esenţial de ghimbir, putem distruge ciupercile care provoacă afecțiuni datorită proprietăților sale anti-fungice.

Oferă protecție împotriva ulcerului stomacal. Mai multe studii au demonstrat că utilizarea uleiului esenţial de ghimbir, ar putea preveni formarea ulcerului stomacal. Un studiu din 2011 în care au fost folosite animale a arătat că pudra de ghimbir a oferit protecție împotriva ulcerului indus prin aspirină prin blocarea activității enzimelor asociate cu formarea ulcerului.

Ameliorează durerile menstruale. Simptome precum durerea, dismenoreea (crampele menstruale) și durerile de cap sunt asociate cu menstruația în cazul multor femei. 

Ar putea inhiba dezvoltarea cancerului. Din lista de beneficii ale ghimbirului, probabil cele mai impresionante sunt proprietățile sale anti-cancer, datorate componentei 6-gingerol. Unele studii de laborator arată că miraculosul condiment numit „ghimbir”, alături de componentele sale, poate fi eficient în blocarea dezvoltării celulelor canceroase în cazul cancerului ovarian, pancreatic și de prostată. Cu toate acestea, este necesară continuarea procesului de cercetare pentru a determina modul în care ghimbirul inhibă dezvoltarea cancerului și cum poate fi folosit în ajutorul pacienților.

Reglează nivelul glicemiei. Un nivel mare al glicemiei poate cauza o mulțime de simptome negative, de la urinarea frecventă și setea excesivă, pâna la dureri de cap și migrene. Dacă nu este tratată, poate duce la probleme mult mai serioase. Putem evita aceste efecte utilizând uleiul esenţial de ghimbir, acesta contribuind la menținerea unui nivel normal al glicemiei.

Ameliorează durerile articulare și musculare. Datorită abilității sale de a reduce inflamația, adăugând ulei esenţial de ghimbir în dietă contribui la tratarea durerilor musculare și a durerilor articulare cauzate de artrită.

Scade nivelul colesterolului. De la producerea bilei până la fabricarea hormonilor, colesterolul este esențial pentru sănătate. Totuși, nivelul mare de colesterol poate crește riscul apariției unor boli ale inimii. Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de ghimbir este abilitatea sa de a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor într-un mod natural.

Îmbunătățește funcționarea creierului. Bolile neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson au fost asociate cu stresul oxidativ și inflamația cronică în creier. Cu proprietățile sale antiinflamatoare, ghimbirul poate juca un rol important în sănătatea creierului.

Blochează infecțiile bacteriene. Alături de proprietățile anti-fungice, ghimbirul luptă și împotriva infecțiilor bacteriene. Bacteriile patogene cauzează, adesea, afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, pneumonia și bronșita.

Ameliorează inflamațiile. Deși inflamația poate fi o reacție normală și sănătoasă a sistemului imunitar ca răspuns la răni și infecții, inflamația cronică poate contribui la apariția bolilor de inimă, a obezității, diabetului și cancerului. Uleiul esenţial de ghimbir ar putea inhiba anumiți markeri inflamatori și poate preveni apariția cheagurilor de sânge, reducând riscul unui atac de cord.

Contribuie la o bună digestie. Un alt beneficiu puternic al ghimbirului este abilitatea sa de a susține digestia sănătoasă, prevenind problemele precum dispepsia.

Contraindicații – ce efecte adverse are ghimbirul?

În cantități moderate, uleiul esenţial de ghimbir este sigur și nu cauzează efecte adverse celor mai multe persoane. Totuși, există cazuri în care ghimbirul cauzează disconfort stomacal, arsuri stomacale și diaree. În plus, deși cazurile sunt rare, există anumite persoane care au alergie la ghimbir. Dacă experimentezi simptome specifice alergiilor, vorbește imediat cu un medic.

Când este aplicat pe piele, uleiul de ghimbir ar putea cauza iritații ale pielii în cazul anumitor persoane. Este indicat să faci un test pe o porțiune mică de piele înainte pentru a fi sigur că pielea ta nu este sensibilă la ghimbir. Se poate aplica diluat cu ulei de cocos fracţionat pentru a reduce orice disconfort.

În plus, dacă iei capsule cu ulei esenţial de 
ghimbir, începe întotdeauna cu o doză mică și crește-o pe parcurs. Rămâi întotdeauna la doza recomandată și limitează consumul dacă ai orice simptom negativ.

Proprietăți terapeutice

👉 antiinflamator eficient, tonic, stimulant, afrodisiac, expectorant, febrifug, fortifiant, termogenic.




Scorţişoara

Beneficii necunoscute ale Uleiului Esenţial de Scorţişoară

Uleiul esenţial de scorțișoară provine din specia Laurus cinnamomum și aparține familiei botanice Lauraceae. Originară din unele părți din Asia de Sud, astăzi plantele de scorțișoară sunt cultivate în diferite țări din Asia și sunt livrate în întreaga lume sub formă de ulei esențial de scorțișoară sau condimente de scorțișoară. În momentul actual, se crede că peste 100 de soiuri de scorțișoară sunt cultivate la nivel mondial.

Marea majoritate dintre noi, atunci când se gândesc la scorţişoară, se gândesc fie la pulbere, fie la băţ. Însă ce ştim despre uleiul esenţial? În antichitate, era folosit ca şi tonic, ajutor digestiv și multe altele.

Este cel mai des utilizat în problemele sistemului imunitar și pentru a ajuta organismul să combată virusurile. Poate fi util și pentru curățare, calitate a aerului și suport pentru starea de spirit.

Beneficii emoționale

Emoțional și spiritual, uleiul de scorțișoară este legat de chakrele inferioare și poate stimula acceptarea de sine sau încrederea în sine, expresivitatea sexuală și eliminarea emoțiilor legate de traumele din trecut. De asemenea, este asociată cu sentimentul nostru de siguranță și securitate, care, atunci când este în afara echilibrului, o persoană se va simţi gelosă, nesigură, controlată sau incapabilă, vulnerabilă în relații. Așadar, poate fi benefic și pentru susținerea relațiilor sănătoase și a unei sexualități sănătoase.

Beneficii asupra sănătăţii

Proprietăți antibacteriene

Cercetările sugerează că uleiul esenţial de scorțișoară combate bacteriile greu de tratat. Un studiu a constatat că, compușii din uleiul de scorțișoară. au un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie potențială care poate pune viața în pericol, rezistentă la medicamente şi care afectează plantele, oamenii și alte animale.

Ajută la sănătatea orală

Proprietățile antibacteriene și antifungice ale scorțișoarei s-au dovedit a fi eficiente împotriva Streptococcus și a biofilmului Candida ssp, doi agenți care provoacă infecții orale și carii ale dinților.

Dezinfectant natural

Proprietățile antibacteriene ale uleiului esenţial de scorțișoară îl transformă într-o alternativă aditivă sigură, eficientă și non-chimică, care poate fi utilizată pentru conservarea produselor și pentru a-și crește durata de valabilitate.

Sănătatea inimii

Uleiul esenţial de scorțișoară poate ajuta în mod natural la stimularea sănătății inimii. Un studiu pe animale publicat în 2014, demonstrează modul în care extractul de scorțișoară, poate ajuta la îmbunătățirea sănătăţii inimii. Studiul arată, de asemenea, modul în care uleiul esenţial de scorțișoară, împreună cu exercițiile fizice, pot ajuta la scăderea colesterolului.

Scorțișoara s-a dovedit că ajută la stimularea producției de oxid de azot, care este benefic pentru persoanele cu boli de inimă sau care au suferit de un atac de cord sau un atac cerebral. 

Afrodisiac

În medicina ayurvedică, scorțișoara este uneori recomandată pentru disfuncții sexuale. Cercetările pe animale publicate în 2013, recomandă uleiul esenţial de scorțișoară ca un posibil remediu natural pentru impotență. Pentru subiecții studiați pe animale cu disfuncție sexuală indusă de vârstă, extractul de scorţişoară s-a dovedit a îmbunătăți funcția sexuală, stimulând eficient motivația erotică și funcția erectilă.

Pierderea în greutate

Scorțișoara este un supliment alimentar care arde grăsimile și un instrument valoros pentru pierderea în greutate. Având în vedere capacitatea de a echilibra nivelul de zahăr din sânge și de a îndulci gustul alimentelor fără a adăuga zahăr, este foarte util.

Un studiu publicat în revista Metabolism evidenţiază modul în care scorțișoara poate ajuta celulele grase să consume energie. Studiul arată în mod specific cum cinemaldehida activează răspunsurile termogene și metabolice, atât în ​​celulele grase animale, cât și în celulele umane, care pot fi benefice pentru pierderea în greutate și prevenirea obezității.

Beneficii primare:

💧 Stimulează circulația, atât intern, cât și atunci când este aplicată pe piele;

💧 Menține un sistem imunitar sănătos;

💧 Ajută sănătatea orală;

💧 Ajută la calmarea mușchilor și articulațiilor dureroase;

💧 Utilizat pentru condimentarea alimentelor.

Vizualizaţi şi video Dr.Axe

Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.

luni, 7 decembrie 2020

Uleiul esenţial de Myrrh


Uleiul esenţial de Myrrh 
(Commiphora myrrha)


DESCRIEREA PRODUSULUI

Mirul sau smirna este un tip de rășină obținută din arbuști și arbori ai speciei Commiphora myrrha, din familia Burseraceae, cu ramuri ceruite și cu spini mari, care cresc în zonele deșertice ale Peninsulei Arabice și pe coasta de est a Africii. A fost folosit de secole datorită beneficiilor sale pentru sănătate, atât pentru uz intern cât şi extern.

Mirul se recoltează prin incizarea scoarței. Astfel, se scurge o rășină galbenă care, colectată, se lasă la uscat timp de trei luni. Rășina se va întări și se va preface în mici globule pietrificate. Acestea, la rândul lor, se vor măcina ori folosi intacte în producerea parfumurilor, suplimentelor și a unsorilor de corp.

În Biblie, mirul (smirna) este menționat frecvent. Evanghelia după Matei menționează că smirna şi tămâia au fost unele dintre darurile aduse de Magi la nașterea lui Isus din Nazaret.
Similar cu tămâia, mirul se folosește în unele ceremonii religioase. 

Dovezile antice arată că mirul era considerat atât de valoros încât uneori preţul lui era echivalent cu cel al greutăţii sale în aur
  
De-a lungul timpului, mirul a fost folosit la fumigaţii în cădelniţe, ca parfum sau ca remediu. Prin ardere, mirul degajă un miros plăcut și mulți aburi albi de acid benzoic, care este un ulei volatil. În trecut, medicii prescriau în mod frecvent inhalațiile cu ulei volatil de acid benzoic, ca excitant.

Mirul are proprietăţi puternice de curăţare, în special pentru gât şi cavitatea bucală.
Este calmant pentru piele când este aplicat local - are un efect de întinerire asupra tenului şi îi conferă supleţe – promovează echilibrul emoţional şi o stare de bine când este difuzat.

Mirul şi proprietățiile sale antiinflamatoare

Există două clase de compuși activi în mir, care îl fac să fie extrem de eficient ca și tratament pentru imunitate: sesquiterpenoide și terpenoidele. Acești compușii se întâlnesc în mod natural și într-o varietate de surse alimentare și plante. Studiile au arătat că acești doi compuși sunt capabili să protejeze organismul uman împotriva daunelor celulare și a formării bolilor cronice și că au un efect protector asupra tractului intestinal. Cercetările științifice au demonstrat că mirul are capacitatea de a proteja membrana intestinelor.

Mirul, folosit în cantități corecte, protejează și vindecă organismul de colita ulcerativă. Studiile efectuate au reușit să descopere că această rășină este folositoare împotriva a trei tipuri de colită.

Pe rafturile din magazine au apărut unele paste de dinți și produse pentru îngrijirea orală care conțin extract de mir, pentru că s-a dovedit că această rășină oferă o bună protecție dințiilor și a gingiilor împotriva inflamațiilor care pot duce la gingivită.

Efect antioxidant 

Mirul are un potențial antioxidant atât de ridicat încât este în măsură să sprijine menținerea capacității funcției hepatice în parametri optimi. Studiile au concluzionat că suplimentarea cu extract de mir poate fi utilizată ca o terapie adjuvantă pentru prevenirea și gestionarea diabetului zaharat.

Mai mult decât atât, extractul de mir sprijină repararea sănătoasă a țesuturilor celulare din întregul organism. În mod natural, el protejează împotriva putrefacției, a toxicității și a diverșilor factori care contribuie la infecții, motiv pentru care a fost folosit în trecut în procesul de îmbălsămare.

Mirul şi echilibrul hormonal

Cei doi compuși minunați ai mirului, sesquiterpenoide și terpenoidele au și rolul de a echilibra funcțiile glandelor din organism, inclusiv funcția hipotalamusului, care este recunoscut ca fiind centrul emoțional al corpului uman. Sistemul endocrin este conectat la sistemul nervos, fapt care duce la reglarea, eliberarea sau, după caz, inhibarea producerii de hormoni în corp.

Pentru menținerea homeostazei sau a echilibrului intern corporal este responsabil hipotalamusul. Funcțiile sale principale includ reglarea aproape a fiecărui sistem din corpul uman, inclusiv ritmul cardiac și tensiunea arterială, temperatura organismului, echilibrul fluidelor și a electroliților, apetitul pentru mâncare și greutatea corporală, secrețiile care reglează activitatea stomacului și a intestinelor, reglarea producției de substanțe necesare funcționării glandei pituitare care eliberază hormoni în organism, precum și ciclurile de somn.

Mirul şi cancerul

Medicii au efectuat numeroase studii, unele publicate, iar altele în curs de desfășurare, care au ca scop observarea relației dintre mir și cancer. Studii preliminare sugerează că această rășină naturală poate inhiba angiogeneza, un proces prin care se dezvoltă vase de sânge noi, folosite pe post de „hrană” pentru tumorile canceroase. Însă, acest lucru nu înseamnă că mirul previne sau poate vindeca singur această maladie a secolului nostru.

Însoțit de obiceuri sănătoase, precum o alimentație corectă, somn, mișcare sau reducerea stresului, studiile au demonstrat că suplimentele care conțin extract de mir pot ajuta la susținerea unui sistem imunitar sănătos, capabil să prevină sau să ajute la înlăturarea bolii.

Utilizări

💧 Adăugaţi 1-2 picături pe pasta de dinţi pentru beneficii suplimentare de curăţare;
💧 Utilizaţi în difuzor pentru a ajuta la stimularea conştienţei şi îmbunătăţirea stării de spirit;
💧 Adăugaţi 1-2 picături la loţiunea / hidratantul dvs. pentru a reduce aspectul liniilor fine şi ridurilor;
💧 Adăugaţi 1-2 picături în ¼ ceaşcă de apă cu puţină miere pentru a uşura stomacul;
💧 Sub formă de apă hemostatică, mirul este folosit pentru oprirea unor hemoragii ușoare;
💧 Benefic în gripă sau bronșită, ca dezinfectant și ca analgezic;
💧 Condiment foarte parfumat.

Instrucţiuni de utilizare

Difuzie: Utilizaţi trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicaţi una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracţionat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Beneficii primare

💧 Proprietăţi puternice de curăţare, în special pentru gură şi gât
💧 Emolient pentru piele; combinat cu uleiul esenţial de tămâie, promovează un ten neted şi tânăr
💧 Promovează echilibrul emoţional şi bunăstarea atunci când sunt difuzate
💧 Benefic în indigestie, ulcer, răceli, tuse, astm, congestie pulmonară, dureri artriculare, cancer, dureri abdominale și sifilis.
💧 Este, de asemenea, utilizat ca stimulant pentru fertilitate în cazul femeilor.

Măsuri de precauţie

Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteţi gravidă, alăptaţi sau sunteţi sub îngrijire medicală, consultaţi-vă medicul. Evitaţi contactul cu mucoasele (ochii, interiorul urechilor, a nasului şi zonele sensibile).

* Acest produs nu are rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală. Consultaţi medicul înainte de folosire. Dacă aveţi alergie la oricare component din compoziţie nu folosiţi acest produs.

Toate produsele doTerra au Certificat cu Grad Terapeutic Pur (CGTP).


Dacă vrei să aflii mai multe informaţii depre uleiurile esenţiale pure de la doTerra, beneficiile lor, cum le poţi folosi eficient, cum le poţi testa gratuit şi cum poţi intra în posesia lor în cel mai avantajos mod, scrie-mi un mesaj pe Facebook pe pagina "Uleiurile esenţiale şi emoţiile" sau poţi accesa aici website-ul meu doTerra.

Serenity softgels vs ulei esenţial

   Serenity Softgels complex de la doTERRA pentru un somn odihnitor  Complexul de relaxare doTERRA Serenity este o combinație unică de ulei...